Apoteka Cvejić
Korpa
Dragi korisnici, trenutno vršimo ažuriranje našeg cenovnika, zbog čega trenutno nismo u mogućnosti da primamo porudžbine. Hvala na razumevanju.

SOLGAR KALCIJUM MAGNEZIJUM PLUS CINK TABLETE A100

SOLGAR KALCIJUM MAGNEZIJUM PLUS CINK TABLETE A100
SOLGAR KALCIJUM MAGNEZIJUM PLUS CINK TABLETE A100
Delovanje:
Kalcijum, magnezijum i cink ključni su minerali u važnim vitalnim procesima.
Kalcijum se najvećim delom (99%) nalazi u koštanom sastavu. Posebno ga je važno dovoljno uneti ishranom u dečijem uzrastu, za vreme rasta. Nedovoljan unos, posebno kod žena u starijim godinama, može dovesti do smanjene gustine  kostiju - osteopenije i osteoporoze. U mišićnom sistemu kalcijum je neophodan za kontrakcije poprečno-prugaste i glatke muskulature te za kontrakcije srčanog mišića. Kalcijum reguliše otpuštanje neurotransmitera, a uključen je i u procese zgrušavanja krvi.
Magnezijum se u organizmu nalazi u kostima (60%) i serumu, a učestvuje u nizu enzimskih  procesa (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina). Učestvuje i u stvaranju energije (ATP), transportu glukoze u ćelije i neuromuskularnom prenosu nadražaja. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi te za relaksacionu fazu mišićne aktivnosti.
Cink je uključen u metabolizam proteina, masti, ugljenih hidrata, sintezu proteina, aminokiselina i metabolizamu kostiju. Esencijalni je mineralni sastojak u moćnom antioksidansu superoksid dezmutazi (SOD) te povoljno utiče na imunološki  sistem. Takođe, doprinosi boljim kognitivnim funkcijama, učenju i koncentraciji i doprinosi stabilizaciji raspoloženja.
Sastav:
Kalcijum (karbonat, glukonat, citrat) - 1000mg
Magnezijum (oksid, citrat, glukonat) - 400mg
Cink (glukonat) - 15mg
Način primene:
Uzimaju se 3 tablete na dan uz obrok ili po preporuci lekara
Pakovanje: 100 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
1.800,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 16288