Apoteka Cvejić
Korpa
Dragi korisnici, trenutno vršimo ažuriranje našeg cenovnika, zbog čega trenutno nismo u mogućnosti da primamo porudžbine. Hvala na razumevanju.

SOLGAR KALCIJUM CITRAT PLUS VITAMIN D TABLETE A60

SOLGAR KALCIJUM CITRAT PLUS VITAMIN D TABLETE A60
SOLGAR KALCIJUM CITRAT PLUS VITAMIN D TABLETE A60
Delovanje:
Kalcijum u obliku kalcijum citrata postiže najbolju iskoristivost u organizmu, a uz dodatak vitamina D zadovoljava dnevne potrebe kod osoba s poremećajima mineralizacije kostiju. Kalcijum je mineral neophodan za niz vitalnih procesa u organizmu. Najvećim se delom (99%)  nalazi u koštanom sistemu. Izuzetno je važan adekvatan unos kalcijuma u dečijem  uzrastu, za vreme rasta, ali i kasnije, posebno kod žena. Negativni  bilans kalcijuma može dovesti do smanjene gustine  kostiju - osteopenije i osteoporoze. Osim toga, kalcijum je važan za kontraktilnost poprečno-prugaste i glatke muskulature, učestvuje  u regulaciji propustljivosti ćeliske membrane, pospešuje zgrušavanje krvi, utiče na centralni nervni sistem  i otpuštanje neurotransmitera u sinapsama.
Vitamin D je neophodan za ravnotežu kalcijuma i fosfata u organizmu te za rast i mineralizaciju kostiju i zuba. Zato je posebno važan u dečijem uzrastu. Zajedno s kalcijumom  koristi se u prevenciji i lečenju osteoporoze. Ima povoljan uticaj i na imunološki sistem .
Kalcijum citrat plus vitamin D tablete posvom su obliku jedinstveni proizvod na tržištu.
Sastav:
Kalcijum (citrat) - 1000 mg
Vitamin D (ergokalciferol) - 15 mcg
Način primene:
Uzimaju se 2 tablete na dan uz obrok ili po preporuci lekara
Pakovanje: 60 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
2.220,15 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 16287