Apoteka Cvejić
Korpa

NOW METHYL B-12 1000MCG A100

NOW METHYL B-12 1000MCG A100
NOW METHYL B-12 1000MCG A100
Opis proizvoda
Vitamin B12 ili kobalamin (cijanokobalamin), jedan od vitamina B kompleksa, je hidrosolubilan vitamin (rastvorljiv u vodi) delotvoran u vrlo malim, mikrogramskim dozama. Sadrži fosfor i kobalt i nalazi se isključivo u hrani životinjskog porekla (džigerica, bubrezi, meso, mleko, jaja, sirevi, riba, školjke).
Delovanje
Vitamin B12 neophodan je za sintezu  DNK, podržava zdravlje nervnog sistema, učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i sintezi proteina. Kao deo dobro izbalansirane ishrane sa niskim unosom zasićenih masti i holesterola, vitamin B12 može uticati na smanjenje rizika od srčanih i vaskularnih oboljenja. Vitamin B12 stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antikancerogenu funkciju. Sastavni je deo terapije kod mnogih psihijatrijskih oboljenja. Sastavni je deo terapije neplodnosti oba pola, a kod muškaraca, usled nedostatka ovog vitamina, može doći do poremećaja u produkciji semena i sperme, čak i do nedostatka spermatozoida. Najvažnije uloge vitamina B-12 u organizmu su:
pomaže očuvanje funkcija nervnog sistema (poboljšava koncentraciju, pamćenje i ravnotežu)
sprečava anemije time što stvara i regeneriše crvena krvna zrnca
učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri, ali i njenoj regeneraciji
pomaže normalan rast, razvoj i apetit kod dece
važan je za energetski metabolizam organizma
ublažava premenstrualne i menstrualne tegobe
Adekvatan unos vitamina B12 zajedno sa folnom kiselinom i vitaminom B6, pomaže održavanje zdravog nivoa homocisteina u serumu, podržavajući tako kardiovaskularno zdravlje. Nedostatak vitamina B12 može dovesti do sekundarne pojave masne degeneracije srca, bubrega i jetre, slabljenja imuniteta i anemije.
Sastav
Podaci o nutritivnoj vrednosti
1 pastila sadrži
Vitamin B-12 (as Methylcobalamin)
1.0 mg (1,000 mcg) 
Način primene
1 do 2 tablete, dnevno - rastvoriti u ustima.
Pakovanje: 100 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
1.876,20 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 26723