Apoteka Cvejić
Korpa

INOFOLIC KESICE A20

INOFOLIC KESICE A20
INOFOLIC KESICE A20

Žene koje imaju sindrom policističnih jajnika (PCOS) se u 70% slučajeva suočavaju sa problemima u pokušaju da zatrudne, pošto 80% žena sa PCOS-om ima neredovne ovulacije i menstruacije (ili njihov trajni izostanak). 

Inofolic  uspostavlja ovulaciju u 70% slučajeva već u prva tri meseca, a tokom tri naredna meseca tretmana je normalizuje i čini redovnom. Time se značajno povećavaju šanse da se zatrudni prirodnim putem. Za trudnoću je najvažnije stvaranje zdrave jajne ćelije, a Inofolic upravo to omogućava.

Delovanje:

Iako se ne može apsolutno definisati kao vitamin, Mio-Inositol se smatra vitaminskim faktorom koji pripada kompleksu B vitamina.

U organizmu čoveka prisutan je u fosfolipidima i stimuliše endogenu produkciju lecitina. Njegova osnovna biološka uloga je aktiviranje/inhibicija za različite hormone kao što su insulin, FSH i TSH.

Brojne studije su pokazale da osobe obolele od šećerne bolesti (dijabetes melitus), eliminišu signifikantno veću količinu Mio-Inositola nego osobe bez dijabetesa, što rezultira njegovom smanjenom količinom u organizmu.

Folna kiselina je hidrosolubilni vitamin koji pripada grupi B vitamina i pomaže i olakšava povećanu funkciju majčinih tkiva tokom trudnoće.

Folna kiselina doprinosi normalnoj sintezi amino kiselina i učestvuje u procesu ćelijske deobe.

Mio-Inositol - najbolji prirodni izvori mio-Inositola uključuju: citrusno voće (limun, pomorandža), integralne žitarice, sušeno voće (kikiriki), semenke (pšenične klice), leguminoze (pasulj) i kvasac. Sveže voće i povrće sadrži više mio-Inositola nego zamrznuto ili konzervirano.

Folna kiselina - prirodni izvor folne kiseline je sveže zeleno povrće, džigerica, jaja i leguminoze, a u manjoj količini se nalazi u voću (osim u pomoranžama), mesu i mleku. Kuvanjem hrane uništava se do 90% folne kiseline za nekoliko minuta.

Sastav:

Mio-Inositol           2000mg

Folna kiselina        200mcg

Način primene: 

Dve kesice dnevno.

Rastvoriti prašak iz kesice u čaši vode i popiti.

Pakovanje: 20 kesica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
1.361,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 10802