Apoteka Cvejić
Korpa

FEMISAN A + MACA KAPSULE A60

FEMISAN A + MACA KAPSULE A60
FEMISAN A + MACA KAPSULE A60
Femisan A kapsule sa zlatnom makom se preporučuju kod cisti na jajnicima, mioma na materici, poremećaja menstrualnog ciklusa, bolnih menstruacija, endometrioze, PCOS-a (sindroma policističnih jajnika), fibrocističnih promena u dojkama, ženske neplodnosti, ranica na grliću materice, PMS-a.


Delovanje:


Virak  olakšava predmenstrualne simptome, bolne menstruacije izazvane poremećajima kao što su endometrioza, adenomioza, miomi na materici ili infekcije. Odličan je u skupljanju krvnih sudova, želuca i creva, zbog visokog procenta tanina. Zato nije efikasan samo kod ženskih tegoba, već i kod poremećaja organa za varenje, čireva, dijareje i krvarenja. Dokazano je da ima antitumorno dejstvo.

Hajdučka trava je poznata se koristi kao spazmolitik - ublažava grčeve i bol, naročito u donjem stomaku, pa je veoma efikasna kod menstrualnih bolova ili nelagodnosti koje izazivaju druga oboljenja reproduktivnih organa.

Neven ima antimikrobno dejstvo. Smiruje upale i veoma je efikasan u zaceljivanju rana i opekotina. Pomaže kod poremećaja ženskih reproduktivnih organa, ali i kod gastrointestinalnih poremećaja - čireva, zatvora i parazita. Odličan je diuretik i ta osobina naročito dolazi do izražaja tokom PMS-a, kada pomaže kod izbacivanja viška vode iz organizma.

Crveni zdravac smanjuje nadutost, što je još jedan od simptoma PMS-a. Pomaže zarastanje rana i opekotina, balansira krvni pritisak i deluje kao blagi sedativ. Ima jaka antioksidantna svojstva, pomaže organizmu da se oslobodi slobodnih radikala i tako jača imunitet. Uništava mikrobe i štiti jetru.

Zlatna maka potiče iz surovih predela Anda, gde vekovima odoleva ekstremnim vremenskim uslovima. U tradicionalnoj medicini koristi se preko 2000 godina kao lek za mnoge bolesti, za jačanje organizma i otpornost. Smatra se da efikasno otklanja simptome reumatizma, stimuliše metabolizam i otklanja depresiju. Jača pamćenje, efikasno eliminiše posledice stresa i post-traumatskih poremećaja, pomaže kod anemije, zadržavanja vode u organizmu i alkoholizma. Maka podiže nivo energije, balansira hormone i jača plodnost - kako žena, tako i muškaraca. Pomaže ženama tokom reproduktivnog perioda života, ali i tokom perimenopauze i menopauze.

Rusomača reguliše krvni pritisak i jača srce. Veoma efikasno zaustavlja krvarenje i zaceljuje rane i opekotine. Pomaže kod menstrualnih i predmenstrualnih tegoba, produženog krvarenja i poremećaja ciklusa.

Cink igra ključnu ulogu u brojnim biološkim funkcijama: reguliše metabolizam, genetsku aktivnost, funkcije kostiju i mišića, mentalne funkcije, štiti ćelije, pomaže rast i razvoj, utiče na zdravlje očiju i vida, reguliše nivo insulina, aktivnost imunog sistema, ima antioksidantno dejstvo, štiti zdravlje kože itd. Cink je takođe neophodan za održavanje hormonalnog balansa i plodnosti kod žena i kod muškaraca.


Način primene:

Terapijski: 2 puta dnevno po 2 kapsule pre obroka. Kapsule se mogu progutati, ili se sadržaj može rastvoriti u čaši vode, toplog čaja, ili soka.

Preventivno: 2 puta dnevno po 1 kapsula pre obroka. Kapsule se mogu progutati, ili se sadržaj rastvoriti u čaši vode, toplog čaja, ili soka.


Napomena:

Preparat ne treba koristiti u toku trudnoće.


Sastav: (1  kapsula sadrži):

suvi ekstrakt herbe virka (Alchemilla vulgaris L.) 4:1 150 mg

suvi ekstrakt herbe hajdučke trave (Achillea millefolium L.) 4:1 75 mg

suvi ekstrakt herbe zdravca (Geranium macrorrhizum L.) 4:175 mg

suvi ekstrakt korena zlatne make (Lepidium meyenii) 4:1 50 mg

suvi ekstrakt herbe rusomače (Capsella bursa-pastoris L.) 22,5 mg

cink (cink citrat trihidrat)  2,5 mg


Pakovanje:

60 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
2.394,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 9254