Apoteka Cvejić
Korpa
Dragi korisnici, trenutno vršimo ažuriranje našeg cenovnika, zbog čega trenutno nismo u mogućnosti da primamo porudžbine. Hvala na razumevanju.

CATIDRAL PRAŠAK A20

CATIDRAL PRAŠAK A20
CATIDRAL PRAŠAK A20

Catidral® je dostupan u obliku praška za pripremu oralnog rastvora i sadrži diosmektit i elektrolite. 

Jedna kesica praška sadrži diosmektit 3 g, natrijum hlorid 0.263 g, kalijum hlorid 0.0373 g, trikalijum citrat anhidrovani 0.162 g, trinatrijum citrat 0.147 g, glukozu (dekstroza anhidrovana) 1.982 g.

Kada treba koristiti Catidral®?

Catidral® se koristi za tretman akutne i hronične dijareje, kao i bolnih simptoma povezanih sa gastrointestinalnim poremećajima. Catidral® je indikovan i za profilaksu dijareje uzrokovane radioterapijom i hemioterapijom.

Kako se koristi  Catidral®?

Sadržaj kesice treba rastvoriti u 100 ml vode. Kako bi se napravio homogeni rastvor, izručiti sadržaj kesice u čašu, dodati vodu i lagano mešati. Preporučuje se uzimanje proizvoda Catidral® između obroka I odvojeno od lekova za oralnu primenu.

Koje su preporučene doze za Catidral®?

Prva tri dana: 

Deca >2 godine: do 4 kesice dnevno. 

Odrasli: do 6 kesica dnevno. 

Nakon tri dana, nastaviti sa uzimanjem polovine gore navedenih dnevnih doza do potpunog prestanka simptoma dijareje. Catidral® ne bi trebalo koristiti duže od 5 dana u kontinuitetu. Ukoliko simptomi ne prođu nakon 5 dana, potrebno je konsultovati lekara.

Kako deluje Catidral®?

Diosmektit je vrsta prirodne gline koja se karakteriše specifičnom kristalnom strukturom, zbog čega deluje na crevni epitel bez apsorpcije, jača i štiti sluzokožu crevnog trakta. Formira zaštitni gel, štiti želudac od viška kiseline i drugih agresivnih agenasa. Diosmektit vezuje bakterijske toksine i viruse zaustavljajući širenje infekcije i gubitak tečnosti. Na ovaj način Catidral® smanjuje rizik od dehidratacije izazvane dijarejom, dok istovremeno obezbeđuje nadoknadu tečnosti, glukoze i elektrolita. Zbog svega navedenog Catidral® ima trostruko dejstvo: 

1.Rehidrira 

2.Smanjuje učestalost stolica 

3.Uklanja uzročnike bolesti

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
1.857,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 30704