Apoteka Cvejić
Korpa

BRONHOKLIR SIRUP PUŠAČI 200ML

BRONHOKLIR SIRUP PUŠAČI  200ML
NEMA NA LAGERU
BRONHOKLIR SIRUP PUŠAČI 200ML

Bronhoklir sirup za pušače sadrži ekstrakte jagorčevine, timijana, ehinacee, etarsko ulje eukaliptusa i anisa, kombinaciju vitamina sa antioksidantnim dejstvom, med i propolis. Sirup se koristi kod stanja akutnih i hroničnih upala gornjih i donjih disajnih puteva praćenih produktivnim kašljem. Razređuje gust bronhijalni sekret, olakšava iskašljavanje, deluje antiseptično i ublažava upale grla i ždrela. Kompleksan sastav sirupa obezbeđuje blagotvorno dejstvo na hronično nadraženu sluzokožu disajnih organa pušača i oslobađa ih tegoba hroničnog kašlja koji se vremenom razvija kao rezultat pušenja.

Delovanje:

Ekstarkti jagorčevine i timijana se tradicionalno koriste u preparatima za kašalj, i to jagorčevina kao sekretomotorni i sekretolitički ekspektorans (bronhitis, kašalj), a timijan kao blag ekspektorans, bronhospazmolitik i antiseptik u tretmanu akutnog i hroničnog bronhitisa i katara gornjih delova respiratornog trakta. Dodatkom ekstrakta ehinacee, meda i propolisa postignuto je dejstvo sirupa i na imuni sistem. Biološki aktivan, standardizovan suvi ekstrakt purpurne ehinacee deluje kao imunostimulans – potencira aktivnost limfocita i makrofaga i stvaranje interferona. Propolis deluje protiv bakterija, gljivica i virusa, ima antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo. Njegov uticaj na imunološke procese je direktan – stimuliše fagocitozu i proizvodnju antitela. Vitamin C je neophodan za formiranje kolagena, a u preparatima za pušače je značajan zbog svog antioksidantnog dejstva. Doza koja se putem sirupa unosi je dovoljna da nadoknadi deficit vitamina C koji se javlja kod pušača usled povećanog metabolizma ovoga vitamina. Vitamin A ima funkciju u održavanju integriteta i obnavljanju epitelijalnog tkiva. Vitamin E reaguje sa slobodnim radikalima koji su uzrok oksidativnih oštećenja  ćelijske membrane, pa se u sklopu ovog kompleksa nalazi zbog svojih antioksidantnh svojstava. Etarska ulja anisa i eukaliptusa se kao blagi ekspektoransi koriste u lečenju kašlja, dajući preparatu prijatnu aromu.  

Sastav:

100ml sirupa sadrži:

  • Tečni ekstrakt jagorčevine (Primulae extractum fluidum) 4,0g
  • Tinktura timijana (Thymi tinctura) 4,0g
  • Suvi ekstrakt herbe purpurne ehinacee (Echinaceae purpureae herbae extr. sicc. stand. 4% polyfenola) 0,9g
  • Vitamin C (askorbinska kiselina) 600mg
  • Vitamin A (palmitat i beta karoten) 100 000 IJ
  • Vitamin E (tokoferol acetat) 55mg

Pomoćne materije:

Med, propolis, mentol, etarsko ulje eukaliptusa, etarsko ulje anisa, natrijum benzoat, šećer, prečišćena voda.

Način primene:

Odrasli: 3 puta dnevno po 1  kašika za doziranje sirupa.

Dužina uzimanja sirupa zavisi od težine simptoma hroničnog pušačkog kašlja – preporučuje se kontinuirano uzimanje u trajanju od najmanje mesec dana.

Napomena:

Upotreba ehinacee, kao i drugih nespecifičnih imunostimulanasa, je kontraindikovana kod tuberkuloze, leukoze, kolagenoze, multiple skleroze, AIDS-a, i drugih autoimunih oboljenja. Prolongirana upotreba ehinacee (duže od 2 meseca u kontinuitetu) može da dovede do kontraefekata i eventualne supresije imunog sistema.

Pakovanje: 200ml 


Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
0,00 RSD
  • Lager: Nema na stanju
  • Šifra proizvoda: 6967