Prolećno čišćenje organizma je neophodno kako bi obnovili energiju, smanjili prolećni umor, ojačali imunitet i održali lepotu kože i kose.

Detoksikacija je čišćenje organizma od toksina, teških metala i viška tečnosti koji se svakodnevno nakupljaju i unose u organizam putem hrane, pića, cigareta, alkohola, lekova i usled nedovoljnog kretanja. Uz pomoć detoksikacije oraganizma oživećemo ćelije, poboljšati ral organa i dati energiju celom organizmu. Zato je detoksikaciju neophodno sprovesti najmanje dva puta godišnje i tako sprečiti pojavu mnogih problema i bolesti.

Za uklanjanje viška tečnosti zaslužni su bubrezi, a za uklanjanje toksinai teških metala jetra i organi za varenje.

Plan za detoksikaciju:

Detoksikaciju treba sprovoditi ciljano kako bi se pročistio čitav roganizam, počevši od creva, jetre, kože i krvi. Tako se telo pročišćava i obnavlja. Plan za detoksikaciju se sastoji od sledećih elemenata:

  • izbegavati rafinirane namirnice (belo brašno, šećer, ulja i slatko uopšte)
  • izbegavati konzervirana jela
  • izbegavati cigarete i alkohol, kafu i gazirane sokove
  • izbegavati masnu i prženu hranu
  • smanjiti unos mesa i mlečnih proizvoda
  • povećati unos svežeg voća i povrća
  • piti oko 2 litre tečnosti ( voda ili čajevi )
  • obavezno uključiti vežbanje, poput hodanja, trčanja, joge ili nekog sporta
  • uključiti čajeve, dodatke ishrani na bazi zelenih algi i tinkture bilja.

Detoksikacijom ćemo povećati koncentraciju, poboljšati apsorpciju hranljivih materija i zaštiti organizam od mnogih bolesti. Ovo je odličan način ako želite da smršate, smanjite celulit, pročistite kožu iznutra i tako sprečite pojavu bubuljica. Koža će vam biti zahvalna, blistava, zdravog sjaja i bez znakova umora. Detoksikacija je vrlo korisna kod kožnih oboljenja jer se čišćenjem creva i jetre pročišćava i koža. Preporučeje se osobama koje imaju dermatitis, psorijazu, virusne i gljivične infekcije. Za zdravlje srca i krvnih sudova čišćenje organizma donosi olakšanje jer se izbacuju masnoće, višak tečnosti i toksina i poboljšava se cirkulacija.

Dodaci ishrani kao podrška detoksikaciji organizma

Biljni čajevi poput koprive, zelenog čaja i maslačka odlični su za izlučivanje viška tečnosti i podsticanje rada jetre i bubrega. Lekovite biljke možete pronaći u obliku čajeva, tinktura ili jednostavno potražite standardizovane ekstrakte u kapsulama. Jaki detoks čistači organizma su definitivno i zelene alge poput spiruline. Poželjno je uključiti i probiotike jer će vam oni pomoći da obnovite crevnu mikrofloru, posebno ako imate gljivična oboljenja.