Za pravilnu higijenu tokom leta

Leto je period u godini kada slobodno vreme provodimo na plažama kraj toplog mora, na obalama reka i bazena. Neretko se dogodi da, zbog toplote, ne presvučemo mokar kupaći a upravo vlažna i topla sredina pogoduje razvoju bakterija i gljivica naročito kod žena. Kako biste nesmetano uživali u trenucima odmora i opšuštanja tokom letnjih meseci neophodna je pravilna i svakodnevna higijena intimne regije.

Intimna regija je od izuzetne važnosti za zdravlje i balans čitavog organizma. Vaginalne infekcije predstavljaju jedno od najčešćih ginekoloških oboljenja kod žena. Narušen balans priorodne mikroflore stvara idealnu sredinu za rast i razvoj bakterija, virusa i gljivica.

Pored bazena i saune, posebnu pažnju na intimnu higijenu potrebno je obratiti tokom menstrualnog ciklusa i nakon seksualnog odnosa. Takođe, sintetički veš, higijenski ulošci i tamponi predstavljaju veoma povoljnu sredinu za razvoj mikrorogranizama. Terapija antibioticima, menopauza, hormonske promene, pad imuniteta i trudnoća su još neki od faktora koji mogu dovesti do promene fiziološke mikroflore.

Redovna i pravilna upotreba posebno formulisanih preparata sa antibakterijskim i antigljivičnim dejstvom obezbediće zaštitu od infekcije.

Glizigen gel namenjen je za održavanje higije i negu intimne regije. Aktivni princip je molekluski aktivirana glicirizinska kiselina koja efikasno smanjuje zapaljenje i deluje protiv virusa, bakterija i gljivica. Mlečna kiselina doprinosi održavanju fiziološke ph vrednosti intimne regije. Umirujući i blag preparat, preporučen od strane ginekologa namenjen je za svakodnevnu primenu.

U Glizigen paleti proizvoda dostupni su i Glizigen sprej koji predstavlja prirodnu pomoć u borbi protiv infekcije, ali i koži tela, kako i Glizigen krem za usne koji ublažava herpes na usnama.