Veliki broj žena svih starosnih kategorija se bori sa ovim vidom poremećaja potkožnog tkiva, a jedan od načina da se smanji celulit je i upotreba krema protiv celulita. Ovom sredstvu pribegava veliki broj žena iz prostog razloga jer je jednostavno, a pravilnom upotrebom i pridržavanjem određenih režima ishrane i vežbanja, može da da vrlo povoljne rezultate.

Kreme zahtevaju strpljenje i discipline, redovnu primenu, ali ne i mnogo napora.

Šta je celulit i kako nastaje ?

Celulit nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva, usled dugoročnog nagomilavanja masnoća i toksina. Dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i vremenom se stvaraju deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru.

Gde se javlja?

Celulit se češće javlja kod žena, najčešće na butinama i gluteusu, mada se može javiti i na stomaku, rukama i listovima, dok se celulit kod muškaraca mnogo ređe javlja. Savremeni način života kao i nedovoljno kretanje i neadekvatna ishrana drastično je povećao broj žena koje imaju uporan celulit, čije uklanjanje zahteva dugotrajne i ozbiljne tretmane. Celulit je bolest koja predstavlja veliki estetski problem, dosta utiče na samopouzdanje žena, pa je potrebno što pre početi sa adekvatnom terapijom.

Thiomucase gel garantuje visoku, proverenu efikasnost i jedinstven pristup u tretmanu kože sa problemom celulita. On je jedini registrovani medicinski anticelulit proizvod koji sadrži enzim mukopolisaharidazu, čije je delovanje dokazano u kliničkoj praksi. Thiomucase gel ispoljava svoju funkciju delujući na osnovnu supstancu vezivnog tkiva i razmekšavajući kolagen vezivnog tkiva. Tkivo postaje propustljivije za tečnosti i omogućava se lakša mobilizacija masti iz rezervi, kao i njihovo sagorevanje.

Thiomucase gel pokazuje dobre efekte kod svih oblika celulita, čini kožu zategnutom i čvršćom.

Ako se redovno koristi postiže se značajno smanjenje obima, efikasno se prevenira nastanak i redukcija postojećeg celulita.

Thiomucase gel se idealno uklapa u svakodnevnu negu tela: jednostavno se koristi, nije lepljiv niti mastan, brzo se upija, prijatno miriše, neguje i održava vlažnost kože. Thiomucase gel povećava elastičnost i tonus kože, povećava razmenu materija u potkožnom tkivu i prevenira stvaranje depozita masti.