Apoteka Cvejić
Korpa

ARTELAC SPLASH KAPI ZA OČI 10ML

ARTELAC SPLASH KAPI ZA OČI 10ML
NEMA NA LAGERU
ARTELAC SPLASH KAPI ZA OČI 10ML

Distribucija ovog medicinskog sredstva preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu dozvoljena, isključivo u cilju informisanja opšte i stručne javnosti o njegovoj nameni i boljeg upoznavanja sa osnovnim karakteristikama samog leka.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI 

Delovanje:

Artelac® Splash kapi je idealan proizvod za momentalno umirivanje i hidrataciju suvih očiju izazvanim faktorima sredine.

Ovaj proizvod osvežava i smiruje suve oči i umiruje simptome kao što su iritacija, umor, suvoća ili čak prekomerno suzenje očiju. Inovativni multidozni sistem bez konzervanasa obezbeđuje rastvor bez konzervansa u boci koja sadrži više doza.

Artelac® Splash  pruža prirodnu svežinu i momentalnu hidrataciju kod osoba koje rade ili borave u uslovima koji nepovoljno utiču na oči.

• Artelac® Splash kapi je bistar rastvor.

• Artelac® Splash  kapi ne sadrži konzervanse.

Artelac® Splash kapi može da se koristi 6 meseci nakon otvaranja.

Artelac® Splash kapi sadrži hijaluronsku kiselinu, prirodni polimer (u obliku natrijum-hijaluronata), koji se prirodno nalazi u strukturama zdravog ljudskog oka i njegovog suznog filma.

Pogodan je za hidrataciju i rehidrataciju mekih i tvrdih kontaktnih sočiva tokom nošenja i u velikoj meri utiče na osećaj ugodnosti tokom celog dana.

Jednostavan je za primenu, dobro se podnosi i bezbedan je.

Pažljivo pročitajte uputstvo za upotrebu, jer sadrži važne informacije o upotrebi proizvoda. Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu, lekaru ili našoj kompaniji.

Sastav:

Rastvor sadrži 0,24 % hijaluronsku kiselinu (u obliku natrijumove soli) i pomoćne supstance kao što su: natrijumhlorid; kalijum-hlorid; dinatrijum-fosfat, dodekahidrat; natrijum-dihidrogenfosfat, dihidrat; voda za injekcije.

Ne sadrži konzervans.

Pakovanje: 10 ml

Primena Artelac® Splash kapi:

  • Lubrikant za oči koji služi za hidrataciju i rehidrataciju kako mekih tako i tvrdih kontaktnih sočiva tokom nošenja.
  • Artelac® Splash kapi služi za osvežavanje i vlaženje očiju kod osoba sa suvoćom očiju izazvanom faktorima sredine. Ti faktori su obično izazvani načinom života i okruženjem i podrazumevaju:
  • prekomerno korišćenje kompjutera,
  • boravak u klimatizovanim zatvorenim prostorijama,
  • nedovoljno treptanje,
  • boravak u zadimljenim prostorijama kao i
  • boravak napolju u uslovima vetra.

Takođe, određeni lekovi (kao što su kontraceptivi, antihistaminici, beta-blokatori, antispazmodici, diuretici), određene bolesti i konzervansi u nekim kapima za oči mogu da igraju značajnu ulogu u razvoju suvoće očiju.

Artelac® Splash  hidrira oči i ublažava simptome kao što su osećaj iritacije, suvoće ili zamora, osećaj stranog tela ili prekomerno suzenje.

Ovaj proizvod po svojim svojstvima odgovara i osobama sa hroničnom suvoćom oka.

Koliko često treba koristiti Artelac® Splash  ?

Ukapati 1 kap Artelac® kapi u oko po potrebi. Budući da Artelac® ne sadrži konzervanse, možete da ga koristite svakog dana, onoliko često koliko želite.

Pravilna primena Artelac® Splash kapi:

Patentirani mehanizam pumpe omogućava da ukapani rastvor bude bez konzervansa, i verovatno će izgledati drugačije od svih boca koje ste ranije koristili.

1. Skinite zaštitni poklopac sa vrha boce pre upotrebe. Vodite računa da prstima ne dotaknete vrh boce.

2. Postavite palac na ergonomsku ručku za palac, a sa dva prsta pridržavajte dno boce.

3. Okrenite bocu i držite je kao što je prikazano na slici. Pre prvog korišćenja pumpu morate da aktivirate. To ćete uraditi pritiskom na ručku za palac oko 7 puta, dok se prva kap ne pojavi.

4. Da biste ukapali kap, nagnite blago glavu unazad i držite bocu iznad oka. Lagano povucite donji kapak na dole prstom slobodne ruke. Držite bocu uspravno i lagano pritisnite ručku palcem da biste ukapali jednu kap u oko.

Ukoliko je potrebno, možete i drugom rukom da pridržite bocu.

5. Izbegavajte kontakt vrha boce sa okom ili prstima da biste sprečili kontaminaciju rastvora.

6. Nakon upotrebe, vratite poklopac nazad

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
0,00 RSD
  • Lager: Nema na stanju
  • Šifra proizvoda: 5768